Багатонаціональний молдавський народ ніколи не забуде братську допомогу, надану народом України для вирішення газової проблеми.

Про це Президент РМ Володимир Воронін заявив 3 січня на засіданні з представниками оперативного штабу з проблем енергетичної безпеки Молдови, повідомляє «УНІАН» з посиланням на агентство «Новини – Молдова».

«Ми знаємо, як непросто сьогодні Україні, яка опинилася не тільки в складній енергетичній обстановці, але і під пресом організованої дезінформації про істинну позицію керівництва цієї країни. Але тим ціннішою є та підтримка, яку зуміла надати Україна нашій країні і нашому народу в найскладніші дні газової кризи», - наголосив Президент Молдови.

«Багатонаціональний народ Молдови ніколи не забуде цієї підтримки. Друзі дійсно пізнаються в біді. Я особисто вдячний Віктору Ющенкові за його благородство і рішучість. Напевно, це і є той цивілізований і європейський підхід до розв’язання найскладніших проблем, який немислимий сьогодні без солідарності і взаємної підтримки», - сказав Воронін.

Як повідомляв ForUm, в перший день 2006 року російська сторона скоротила подачу газу в Україну, країни Євросоюзу і повністю припинила постачання газу в Республіку Молдова.

2 січня відбулася телефонна розмова Президента України Ющенка з Президентом Республіки Молдова Вороніним.

Під час розмови сторони досягли домовленості про те, що, оскільки Молдова поки що не уклала угоду про отримання російського газу на 2006 рік, Україна, оцінивши свої можливості, допоможе республіці газом з власного балансу. Ющенко і Воронін також домовилися про запровадження режиму взаємної економії газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

494