В січні-березні цього року українські миротворці будуть виведені з Лівану. Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, про це сказано в Директиві про проведення у 2006 році ротацій національних миротворчих контингентів, підписаній міністром оборони України Анатолієм Гриценком.

Як наголошується в Директиві, в січні-березні цього року, після надходження від Секретаріату ООН повідомлення про остаточний термін заміни 3-го окремого інженерного батальйону Збройних сил України, планується здійснити його виведення зі складу Тимчасових Сил ООН в Південному Лівані.

Крім того, документом визначено, що ротація 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України, який виконує завдання Місії ООН в Ліберії, буде проведена двічі – в період з 15 квітня по 15 травня і з 15 жовтня по 15 листопада, а ротація національної складової спільного українсько-польського батальйону «УкрПолбат» багатонаціональної бригади «East сил» КФОР в Косово - один раз, в період з 17 липня по 17 серпня.

Директива також чітко визначає порядок і умови призначення військовослужбовців до складу українських миротворчих контингентів. Так, відбір і призначення на посади рядового, сержантського і старшинського складу миротворчих підрозділів здійснюватиметься з числа військовослужбовців за контрактом. При цьому перевага надаватиметься військовослужбовцям частин і з'єднань Об'єднаних сил швидкого реагування, аеромобільних військ і військ спеціального призначення. Зокрема національний складник «УкрПолбату» тепер комплектуватиметься на базі 30-ї окремої механізованої бригади, яка входить до складу ОСБР і бере участь в експерименті із 100% комплектування військовослужбовцями за контрактом, повідомляє «УНІАН».

Міністр оборони України категорично заборонив призначати двічі на одну й ту ж керівну посаду, а також на посади, пов'язані з розподілом матеріальних цінностей, осіб, які уже проходили службу в даному миротворчому контингенті.

Кандидатури на посади від командира роти і вище, а також начальників служб миротворчих контингентів обов'язково розглядатиме атестаційна комісія Командування Сухопутних військ Збройних сил України, а кандидатури на посади командирів і заступників командирів контингентів розглядатиме Вища атестаційна комісія Міністерства оборони України.

Директивою також визначено проведення інспекційних перевірок миротворчих контингентів протягом періоду їх діяльності в країнах перебування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

526