Відповідно до рішення урядового оперативного Штабу Чернівецької області на 10% зменшено ліміт споживання природного газу.

Про це на прес-конференції в Чернівцях заявив заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Сеничак.

«На область виділено ліміт 2 млн. 187 тис. кубів газу, що на 10% менше ніж було», - сказав віце-губернатор Буковини.

Він додав, що згідно з розподілом споживання населення споживає 92% газу, а промисловість краю – тільки 8%. «Ситуація в області є прийнятною і не катастрофічною. Хоча, враховуючи, що у нас в основному населення споживає газ, ми маємо намір звернутися в Кабмін переглянути в бік збільшення нам ліміту», - додав Сеничак, повідомляє «УНІАН».

Заступник голови Чернівецької ОДА повідомив журналістам, що на Буковині розпорядженням губернатора Миколи Ткача також створено «оперативний штаб координації дій з економного споживання газу». Він відзначив, що в області цілодобово задіяні бригади фахівців, які «оперативно реагуватимуть» на можливу різку зміну ситуації, зокрема «пониження до критичного тиску в газотранспортній мережі».

Сеничак також закликав мешканців Буковини, які є боржниками в оплаті за енергоносії, терміново погасити борги, в іншому разі їх будуть відключати від споживання газу. «В нашій області за газ населення заборгувало більше ніж 3 млн. грн. Іншими словами, це 15 млн. кубів газу. Зараз стає великою розкішшю закривати на це очі».

«Із ситуацією з газом повинні справитися службовці, а населення повинне продовжувати відзначати новорічно-різдвяні свята і не мати жодних проблем», - наголосив Сеничак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

545