З 30 грудня 2005 року по 3 січня 2006 року на території України пройшло понад 3,3 тис. масових заходів, присвячених святкуванню Нового року за участю майже 2 млн. людей. Грубі порушення громадського порядку не зафіксовані.

Охорону громадського порядку і безпеки під час їх проведення здійснювали понад 21 тис. працівників органів внутрішніх справ України, у тому числі майже 3 тис. військовослужбовців внутрішніх військ, повідомили в Департаменті зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, передає «УНІАН».

У результаті здійснення комплексу заходів щодо охорони святкових ялинок і недопущення незаконної вирубки хвойних дерев зафіксовано понад 3 тис. правопорушень, за здійснення яких затримані і притягнуті до адміністративної відповідальності 3186 осіб. Серед них - незаконна вирубка лісових культур (776 фактів), пошкодження зелених насаджень (287), порушення у сфері торгівлі лісовими культурами (2123).

Перевірено понад 16,2 тис. торговельних закладів і інших місць можливої реалізації піротехнічної продукції, внаслідок чого встановлено понад 2,6 тис. відповідних правопорушень. З незаконного обігу вилучено майже 8,5 млн. одиниць піротехнічних виробів, у тому числі понад 6,3 млн. петард. За їх незаконну реалізацію до адміністративної відповідальності притягнуто 1080 осіб, за інші адміністративні правопорушення – 310 осіб.

Зареєстровано 6 нещасних випадків, пов'язаних з необережним поводження з піротехнічними пристроями. Зокрема, в Херсоні в одній з квартир під час виготовлення вибухового пакету (згідно з попередніми даними - з сурику і сріблянки) стався вибух, в результаті якого 26-річному чоловіку відірвало кисть правої руки. В Черкасах в травматологічне відділення обласної лікарні звернувся 31-річний житель Шполянського району (попередній діагноз – проникаюче поранення лівого ока), який постраждав в результаті необережного поводження з петардою. У Ратнівському районі Волинської області під час виготовлення саморобної петарди отримав тілесні ушкодження (попередній діагноз – травматична ампутація нігтьових фаланг першого-четвертого пальців кисті правої руки) 27-річний чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

649