Всеукраїнський фонд підтримки журналістів висловив співчуття рідним і близьким загиблих в Україні італійського фотографа Андреа Роккеллі з фотооб’єднання Cesuralab та його російського перекладача Андрія Миронова.

«Ми глибоко сумуємо з приводу трагічної загибелі Андреа Роккеллі та Андрія Миронова. На жаль, сьогодні в Україні професія журналіста стала однією з найризикованіших. На тлі блюзнірських обстрілів з важкої артилерії житлових кварталів населених пунктів Південного Сходу країни, один з яких забрав життя іноземних репортерів, українська влада піддає ЗМІ політичним гонінням, розпочала відкриту війну проти газет та інтернет-видань», - йдеться в
заяві Фонду.


Представники організації назвали антизаконними, такими, що не відповідають світовій практиці і демократичним стандартам, спроби влади встановити в інформаційному просторі цензуру, ізолювати суспільство від об'єктивної інформації.

«Ми висловлюємо рішучий протест проти політичних переслідувань журналістів всеукраїнської газети «Вести», спроб ліквідувати телеканал БТБ», - додали представники Фонду.

Всеукраїнський фонд підтримки журналістів створений за ініціативою колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова. Наразі організація проходить процедуру реєстрації. Фонд має намір тісно взаємодіяти з міжнародними правозахисними організаціями та журналістськими спілками, захищаючи права журналістів.

«У цей нелегкий для України період не можна допустити, щоб у країні був встановлений тоталітарний режим, розтоптані принципи свободи слова. Ми не повинні дозволити, щоб у країні, яка претендує стати членом Євросоюзу, гинули репортери під час виконання своїх професійних обов'язків. Ми повинні покласти край ганебній практиці закриття кордонів України для працівників закордонних ЗМІ», - підкреслили у Фонді підтримки журналістів.

Як раніше заявляв Арбузов, українська влада намагається взяти медіа-ресурси країни під свій контроль. Зокрема він акцентував увагу на спробах перетворити телеканал БТБ на рупор РНБО.

«Більше місяця довкола державного телеканалу БТБ йде справжня боротьба. Різні політичні сили, які стоять біля керма української влади, намагаються взяти цей медіа-ресурс під власний контроль. Причина такої зацікавленості проста, її навіть не намагаються приховувати: за своїм технічним забезпеченням БТБ сьогодні є одним із найбільш сучасних телеканалів в Україні»,
- вважає Сергій Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110