Співробітники СБУ сьогодні виявили і запобігли низці хакерських атак на інформаційну систему ЦВК, зокрема систему «Вибори», затримали групу осіб, які намагалися вивести її з ладу. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник глави СБУ Віктор Ягун.

«У Києві затримано групу хакерів, які намагалися вивести з ладу веб-ресурси ЦВК і поставити, таким чином, під сумнів результати виборів», - сказав Ягунов.

За його словами, один із затриманих уже дав свідчення.

Крім того, у членів угруповання було вилучено сучасну техніку іноземного виробництва.

«Це специфічне обладнання, яке не завжди використовується офісними працівниками. Воно було замовлене саме під ці заходи», - сказав заступник глави СБУ, зауваживши, що співробітники спецслужби певний час вели стеження за цим угрупованням, і прийняли рішення затримати його через те, що хакери почали активні дії перед виборами, повідомляє «УНІАН».

При цьому Ягун зазначив, що СБУ спільно із Держспецзв'язку успішно вживає заходів щодо запобігання DDoS-атакам на державні інформаційні ресурси.

«СБУ має достатній ресурс для запобігання хакерським атакам на веб-ресурси і зриву виборів», - запевнив Ягунов.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 травня глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Служба безпеки України ліквідувала шкідливу програму-вірус на сервері Центральної виборчої комісії, яка мала знищити результати виборів президента.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167