У Державній прикордонній службі України констатують, що частина російських військ, яка перебуває неподалік від українського кордону, залишає місця базування, але інша значна частина продовжує перебувати на місцях, куди була приведена на час навчань.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Віктор Мишаковский.

За його словами, росіяни дійсно відводять війська, але, «виходячи з даних прикордонної авіарозвідки, ми констатуємо, що базові містечка, розгорнуті російськими військами, залишаються, залишається система управління і забезпечення цих містечок», повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, повне виведення військової техніки і військовослужбовців з прикордонних з Україною областей очікується приблизно до 8 червня, заявив начальник Генштабу ЗС РФ, генерал армії Валерій Герасимов.

19 травня президент РФ Володимир Путін дав команду міністрові оборони Сергієві Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях в Ростовській, Бєлгородській і Брянській областях, у місця постійної дислокації, весняну фазу підготовки військ завершено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166