Кабінет Міністрів почав виплату грошової допомоги сім'ям загиблих «Небесної сотні», повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

З урахуванням прийнятого 21 травня урядом розпорядження про виділення Мінсоцполітики коштів із резервного фонду в розмірі 11,7 млн гривень для виплат одноразової грошової допомоги, в регіони було спрямовано відповідне фінансування для забезпечення цих виплат.

Допомогу в розмірі 121 800 грн отримають сім'ї кожного із 96 загиблих на Майдані.

«На сьогодні ми вже маємо затверджений порядок виплат і кошти для їх здійснення. Отже, членам сімей загиблих для отримання допомоги необхідно лише звернутися в орган соцзахисту за місцем реєстрації й надати необхідні документи», - повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

Крім одноразової грошової допомоги, уряд з 14 травня здійснює доплату до пенсії у зв'язку з втратою годувальника в розмірі 5 тис. грн усім непрацездатним членам сімей, які були на утриманні загиблих (померлих). За даними органів Пенсійного фонду, її призначення здійснено 68 членам сімей 41 загиблого, які мають право на отримання доплат.

Наразі доплату до пенсії виплачено членам сімей 30 осіб.

Для отримання одноразової грошової допомоги членами сімей загиблих необхідно:

1. Звернутися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації;

2. Мати з собою такі документи:

• заяву на отримання одноразової грошової допомоги, в якій зазначаються реквізити рахунка в уповноваженому банку, куди буде перерахована допомога,

• копію документа, що посвідчує особу,

• копію свідоцтва про смерть загиблого члена сім'ї,

• копію ідентифікаційного номеру,

• копії документів, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження),

• письмову згоду інших членів сім'ї на виплату допомоги,

• довідку про склад сім'ї та довідку про доходи (для утриманця).

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів доручив виділити Міністерству соціальної політики 11 млн 692,8 тис. гривень для надання одноразової грошової допомоги членам сімей людей, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадянського протесту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56