Сьогодні, 19 травня, останній день для подачі заяв про включення до списку виборців для голосування за кордоном на позачергових виборах президента України 25 травня, у тому числі на території Росії.

Про це заявив голова закордонної виборчої дільниці при Посольстві України в РФ Віктор Гиржов.

«На закордонній виборчій дільниці виборець, надавши паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, може особисто до 19 травня включно подати заяву в дільничну виборчу комісію про включення до списку виборців, у тому числі на всіх дільницях, створених на території Росії», - сказав Гиржов.

При цьому він зауважив, що виборча дільниця в Москві працює сьогодні з 12.00 до 20.00 мск.

Гиржов звернув увагу на те, що на виборах 25 травня за кордоном можна проголосувати виключно за закордонним паспортом, згідно зі змінами в законодавстві, голосування за внутрішніми паспортами неможливо, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що у день голосування зміни до уточненого списку виборців на закордонній виборчій дільниці можуть вноситися головою або заступником голови чи секретарем цієї виборчої комісії лише виключно шляхом виправлення неточностей і технічних помилок.

За його словами, взяти участь у позачергових виборах президента України 25 травня зможуть близько 26 тисяч громадян України, які перебувають на консульському обліку в консульському відділі при посольстві України, і понад 500 громадян України, які прибули особисто на дільницю й написали відповідні заяви.

Нагадаємо, в Росії на позачергових виборах президента України 25 травня можна буде проголосувати в шести містах - на дільниці при Посольстві України в Москві та на дільницях при генеральних консульствах України в Ростові-на-Дону, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі та Новосибірську.

Позачергові вибори президента України на закордонних виборчих дільницях, створених при Посольстві України та Генеральних консульствах України в Російській Федерації, відбудуться 25 травня з 8.00 до 20.00 за місцевим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69