Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації негайно забрати підрозділи збройних сил від кордону.

Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства щодо проведення РФ військових навчань «Авіадартс-2014».

«Категорично вимагаємо від Російської Федерації припинити практику провокування нестабільності, негайно забрати підрозділи російських збройних сил від українського кордону і виконати взяті зобов'язання за Женевськими домовленостями», - заявили в дипвідомстві.

За інформацією офіційного сайту Міністерства оборони РФ, в період з 21 до 25 травня у районі міст Липецьк, Воронеж і Рязань проводитимуться зазначені навчання ВПС РФ. Низка інформагентств з посиланням на джерела в російському військовому відомстві повідомляють про те, що в ході навчань буде відпрацьовуватися бойове застосування ракетного, бомбового і гарматного озброєння по наземних цілях, а також подолання системи ППО умовного противника».

«Плани російської сторони викликають глибоку стурбованість в Україні. Враховуючи сценарій «Авіадартс-2014», залучені в нього сили і засоби, а також бойове застосування сучасних озброєнь у безпосередній близькості до наших кордонів державою, яка вже здійснила акт агресії проти України й незаконну анексію частини нашої території, розцінюємо ці дії Росії як чергову силову провокацію і неприкриту спробу посилення напруженості на кордонах з Україною та в регіоні в цілому», - наголошується в документі.

У МЗС наголосили, що проведення навчань з такими специфічними завданнями біля нашої держави у день президентських виборів свідчить про продовження реалізації Росією сценарію подальшої дестабілізації ситуації, зокрема в східних регіонах України, і брутального тиску проти українського народу.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195