У вівторок, 13 травня, Верховна Рада має намір розглянути пакет антикорупційних законів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в ході погоджувальної ради в парламенті заявив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

«У першу чергу перед нами стоїть завдання вирішити питання, що стосуються боротьби з корупцією. До речі, пакет законів, у тому числі і питання боротьби з корупцією, пов'язаний з ще одним важливим завданням, яке має реалізувати парламент разом з урядом, - це питання спрощення візового режиму для всіх українців, зокрема з ЄС», - зазначив він.

Спікер наголослив, що це питання розглядатиметься у вівторок в Брюсселі. «Важливо, щоб у нас була можливість у першій частині нашого сесійного засідання, яке відбудеться завтра, розглянути і підтримати ці закони», - заявив Турчинов.

Разом із тим він зазначив, що багато питань на сьогодні виникло із законопроектом №4556 і попросив представників профільного комітету сьогодні доопрацювати цей документ для виходу на узгоджену позицію, за яку ВР зможе проголосувати.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 квітня Верховна Рада з другого разу проголосувала в першому читанні за законопроект № 4556 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України в сфері державної антикорупційної політики», який посилює покарання за корупційні правопорушення як фізичним, так і юридичним особам.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154