Після початку патрулювання вулиць Маріуполя народними дружинами ситуація в місті стабілізувалася. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в ході Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів парламентських комітетів заявив в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

«Сьогодні вночі відновлено спільне патрулювання міліції і представників робітників підприємств, таких як комбінат імені Ілліча та «Азовсталь». Саме це дає нам можливість говорити про стабілізацію ситуації в Маріуполі», - сказав він.

Турчинов зазначив, що АТО буде сьогодні продовжена. «Ми робимо все, щоб стабілізувати ситуацію. Вона значною мірою стабілізована на півночі Луганської області», - резюмував в.о. Президента.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації у Маріуполі 9 травня в ході антитерористичної операції загинуло 7 людей, 39 отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що 9 травня у Маріуполі внаслідок спроби озброєних людей захопити будівлю міського відділення міліції загинуло близько 20 нападників та один правоохоронець.

9 травня внаслідок збройного зіткнення загинув начальник ДАІ Маріуполя Віктор Саєнко, а також співробітник батальйону патрульної служби Михайло Єрмоленко.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158