Депутати самопроголошеної «Донецької народної республіки» відмовилися переносити референдум про суверенітет регіону 11 травня. Про це повідомив один із лідерів ДНР Андрій Пургін.

Відповідне рішення було прийнято на зборах депутатів у Донецьку 8 травня одностайно. За проголосували 78 депутатів.

«Це не наше рішення, це рішення народу Донбасу. Народ Донбасу отримав шанс здійснити подвиг, і ми не маємо права позбавляти його цього шансу», - цитує його «РБК-Україна».

Учасники зборів зазначили, що з усією повагою ставляться до Президента Росії Володимира Путіна, але вже не можуть зупинити процес з проведення референдуму. При цьому вони висловили подяку Путіну за те, що він «розніс звістку про референдум у всі куточки світу».

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін ще не отримував відповіді на свою пропозицію про перенесення референдуму в Україні, Кремль чекає на рішення народного сходу в Донецьку.

Напередодні Путін закликав прихильників федералізації на південному сході України перенести запланований на 11 травня референдум про самовизначення регіонів, щоб створити необхідні умови для діалогу. У Донецьку і Луганську в четвер пройдуть народні ради, в ході яких обговорюватиметься пропозиція глави держави про перенесення референдуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

954