Лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук назвав фарсом обговорення Верховною Радою змін до Конституції України без проекту і без широкої громадськості.

«Два місяці дорогоцінного часу, відведеного на підготовку нової редакції Основного закону, майже закінчилися. Депутати так і не дочекалися обіцяного до 15 квітня проекту, а тому були змушені виділити Тимчасовій спеціальній комісії ще місяць на підготовку народної Конституції. Втім, надії, що напрацьовані зміни відображатимуть інтереси народу, тануть з кожним днем», - написав політик у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Лідер Руху занепокоєний тим, що депутати проігнорували питання про статус російської мови. «До речі, воно хвилює громадян (особливо у неспокійних південно-східних регіонах) куди більше, ніж порядок призначення міністра закордонних справ», - упевнений Медведчук.

На думку політика, народна Конституція може бути затверджена лише українським народом на всеукраїнському референдумі. «Тільки ухвалений без посередників тимчасових Основний закон зможе об'єднати країну, зберегти її територіальну цілісність і забезпечити політичну та економічну стабільність, розвиток і процвітання», - підсумував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168