У понеділок, 5 травня, близько 14.30 в районі Слов'янська під час виконання бойового завдання і патрулювання був підбитий вертоліт Збройних сил України Мі-24.
 
Як повідомляє прес-служба Міноборони України, внаслідок падіння вертольота в річку, військові льотчики залишилися живі. Оперативна бригада Антитерористичного центру евакуювала їх у табір.
 
«Попередньо встановлено, що машина була підбита з великокаліберного кулемета», - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, в ніч на 2 травня у районі міста Слов'янськ Донецької області були збиті два вертольоти Мі-24 Збройних сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі. Бойові машини були збиті невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). Внаслідок обстрілу кілька військовослужбовців Збройних сил України загинули, один отримав поранення.

На блокпосту проросійських активістів у районі Слов'янська затримано чотирьох людей які можуть бути причетні до здійснення пострілів з ПЗРК по вертольотах армійської авіації Збройних сил України.

5 травня льотчика вертольота Мі-24 Збройних сил України капітан Євген Краснокутський, який в ніч на 2 травня здійснював повітряне патрулювання у районі Слов'янська і був збитий, звільнили з полону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1090