Трагічних подій в Одесі можна було уникнути, якби були реалізовані міжнародні домовленості щодо деескалації кризи. Про це в коментарі журналістам заявив кандидат у президенти України Юрій Бойко.

«Події в Одесі - трагедія для всіх нас. Загибель десятків людей шокувала всіх жителів України і мільйони людей за її межами. Цього можна було уникнути, якби виконувалися женевські домовленості щодо деескалації конфлікту та роззброєння протиборчих сторін. Кожна зі сторін конфлікту звинувачуватиме і шукатиме винних, але це безглуздо. Це шлях у нікуди, який призведе лише до подальшого зростання протистояння», - підкреслив Бойко.

Він зазначив, що розслідуванням загибелі людей в Одесі має займатися Гаазький трибунал.

«Цим серйозним злочином повинен займатися Гаазький трибунал. Має бути проведено повномасштабне розслідування міжнародного рівня і ніхто з винних у загибелі людей не повинен уникнути покарання. В жодному разі не можна допустити, щоб заворушення повторилися», - сказав Бойко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також зазначив, що суспільство й особливо влада не повинні допустити ескалації протистояння під час святкування Дня Перемоги.

«Одеська трагедія сталася напередодні одного з найсвітліших свят нашого народу - 9 травня, Дня Перемоги. Сьогодні влада говорить про можливі провокації цього дня. Це неприпустимо. Не може бути навіть натяку на те, що наші ветерани, люди, які проливали кров за нашу свободу і право на життя, можуть стати заручниками міжусобних політичних розбірок. Це святе свято для кожного з нас і вона не має бути затьмарене безчинствами і провокаціями з боку екстремістів будь-якої партійної чи політичної належності», - заявив Бойко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291