Громадська палата Росії (ГП) готує офіційне звернення до ООН і Ради Європи з пропозицією спільними дипломатичними зусиллями провідних світових держав домогтися перенесення президентських виборів в Україні аж до стабілізації обстановки. Про це повідомили в прес-службі ГП з посиланням на заяву першого заступника секретаря палати Владислава Гриба.

«Я і мої колеги впевнені, що будь-які вибори в умовах, коли країна охоплена кровопролитними сутичками, а офіційні державні органи не можуть гарантувати людям безпеку, приречені на фальсифікації, і на практиці спровокують лише подальшу ескалацію конфлікту, - сказав Гриб. - Ми проситимемо про підтримку нашого звернення всіх зарубіжних колег, зокрема, країн - учасниць Міжнародної асоціації економічних та соціальних рад і подібних інституцій (МАЕСРПІ)», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Крім того, в Громадській палаті пропонують «розглянути ініціативу про складання спеціального відкритого публічного списку західних політиків, які підтримували каральні операції проти мирних жителів на території України».

Нагадаємо, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

У Кремлі назвали абсурдом можливість проведення президентських виборів в Україні на тлі насильства, яке наростає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182