Прокурор Харківської області Василь Синчук попереджає жителів регіону про можливі провокації з боку радикально налаштованих угруповань під час травневих свят. Відповідне звернення опубліковане на сайті наглядового відомства.

«Останнім часом простежується тенденція ескалації протистояння у вихідні та у свята. Тому я звертаюся як до всіх правоохоронців області, так і до громадян із попередженням про можливе загострення ситуації різними політичними силами та спроби дестабілізувати її», - зазначив Синчук.

Він повідомив, що правоохоронці Харківщини в період з 1 по 4 травня нестимуть службу в посиленому режимі. Особливо контролюватимуться місця масового відпочинку громадян.

«Громадський порядок забезпечуватиметься виключно силами правоохоронних органів, як і передбачено законом. Жителі області можуть брати участь у цій роботі тільки в складі відповідних громадських формувань, утворених і зареєстрованих згідно з чинним законодавством», - нагадав прокурор.

За словами Синчука, спроби певних груп чи окремих громадян під приводом забезпечення порядку здійснювати протиправні дії каратимуться згідно із законом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362