У МЗС України поки ще немає підтвердження, що Росія забирає свої війська від кордону з Україною. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський на брифінгу у кризовому Українському медіа-центрі.

«На жаль, ми не маємо підтвердження цієї інформації. Ми очікуємо на офіційні дані наших спеціальних служб», - сказав Лубківський.

Він зазначив, що в разі, якщо Росія перетне кордон з Україною, Україна відповість «військовим способом», повідомляє «УНІАН».

«Якщо Росія переходить кордон, якщо починається пряме протистояння, Україна відповість військовим чином», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські військові підрозділи, які брали участь у навчаннях біля кордонів України, були повернуті в місця їхньої постійної дислокації.

24 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у зв'язку з початком активної фази операції українських силовиків на південному сході України батальйонні та тактичні групи Південного і Західного військових округів почали навчання в прикордонних з Україною районах.

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати роз'яснення щодо проведення навчань поблизу кордонів з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288