Ризики та загрози для України, які виходять з Придністров'я, мінімізовані. Про це повідомив Посол Республіки Молдова в Україні Іон Стевіле на прес-конференції.

«Конфліктні регіони є осередками певних небезпек і ризику, тому що ці території не контролюються міжнародними організаціями та структурами, зокрема, у Придністров'я дуже важко потрапляють представники міжнародних організацій», - зазначив він.

«Беручи участь у зустрічах делегацій із Молдови з представниками українського уряду, ми зрозуміли, що українська влада досить ефективно контролює цю ділянку кордону, і, я думаю, що ризики і загрози, які виходять з Придністров'я, мінімізовані», - вважає дипломат, повідомляє «УНІАН».

«Хоча зовсім недавно, минулого тижня, в регіоні проводилися військові маневри із залученням важкої військової техніки», - зазначив він, але додав, що «загалом ситуація в регіоні спокійна».

Як раніше повідомляв ForU'm, депутати Верховної ради Придністров'я ухвалили звернення до ООН, ОБСЄ і влади Росії з проханням про визнання незалежності Придністровської молдовської республіки.

Раніше Придністров'я попросило прийняти його до складу Російської Федерації.

Міністерство закордонних справ України стурбоване зверненням придністровського парламенту до Російської Федерації з проханням про визнання незалежності Придністров'я.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295