Президент ПАРЄ Анн Брассер надзвичайно стурбована відновленням насильства в Україні і закликає всі сторони до негайної деескалації та виконання женевських домовленостей.

«Я закликаю всі сторони до деескалації ситуації, покласти край насильству і провокаційним діям», - йдеться в заяві президента ПАРЄ, поширеній прес-службою цієї організації.

Брассер закликала «повернутися до того, що було узгоджено в Женеві, зокрема, щодо роззброєння незаконних збройних груп, які нині діють в Україні».

За її словами, «Україну можна сьогодні захистити, лише об'єднавшись з усім демократичним світом. Так, як це було під час подолання наслідків Чорнобильської катастрофи».

За підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія, яка відбулася в Женеві 17 квітня, було досягнуто низку домовленостей, зокрема, щодо звільнення захоплених будівель в Україні та роззброєння незаконних збройних формувань.

21 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що влада в Києві грубо порушує женевські домовленості. Того ж дня МЗС України заявило, що Росія не виконує женевські домовленості.

23 квітня Кабінет Міністрів відновив активну фазу антитерористичної операції (АТО) на сході України.

Лідери країн G7 погодилися у стислі терміни накласти додаткові санкції на Росію.

На думку Лаврова, ситуація в Україні «деградувала» через нездатність опозиції поважати домовленості з Віктором Януковичем.

21 лютого в Адміністрації Президента України підписано Угоду щодо врегулювання кризи в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296