Міністерство внутрішніх справ України попередило всіх представників політичних партій і громадських організацій про неприпустимість організації акцій громадянського протистояння та радикальних проявів у всіх регіонах України.

Про це йдеться в заяві МВС з приводу підготовки провокацій з боку громадських і політичних організацій, поширеній прес-службою МВС України.

«МВС звертається до громадських і політичних організацій, груп та об'єднань громадян усіх напрямів політичного спектру - не виводьте бойовиків на вулиці, не закликайте до насильницьких та агресивних дій, не провокуйте зіткнення! МВС жорстко реагуватиме на прояви умисної дестабілізації обстановки, порушення громадського порядку і масові заворушення на всій території України, особливо в областях, де проводяться спецоперації для врегулювання ситуації та подолання проявів сепаратизму: Донецькій, Луганській, Харківській», - йдеться в повідомленні.

У МВС нагадали, що організація масових заворушень відноситься до «тяжких» статей Кримінального кодексу. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, а у разі загибелі когось з учасників, то відповідальність для організаторів може бути від 8 до 15 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1481