Меджліс кримськотатарського народу закликає депутатів самопроголошеної Держради Криму відкласти ухвалення нової Конституції Криму. Про це йдеться в заяві меджлісу.

Зокрема, меджліс закликає владу Криму винести проект Конституції на широке обговорення кримським суспільством з метою подальшої роботи для її вдосконалення «з урахуванням прав та інтересів кримськотатарського народу - корінного народу Криму».

«У проекті Конституції Республіки Крим геть відсутні норми і положення, що гарантують ефективну участь кримських татар у суспільно-політичному житті республіки, їхнє представництво в Держраді Криму, в органах виконавчої та судової влади Криму», - наголошується в заяві.

«У проекті Конституції Республіки Крим відсутні норми, що визначають статус кримськотатарського народу як корінного народу Криму, а також офіційний статус вищого представницького органу кримськотатарського народу - Курултаю та формованих ним органів», - додає меджліс.

Нагадаємо, самопроголошена Державна рада Криму розгляне питання про затвердження Конституції півострова як суб'єкта Російської Федерації на засіданні 11 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150