Сьогодні, 9 квітня, співробітники Служби безпеки України затримали громадянина Росії і трьох громадян України, які намагалися передати представникові російської спецслужби жорсткі диски з серверів одного з управлінь СБУ на сході України, повідомляє прес-центр СБУ.

З метою заволодіння матеріалами української спецслужби, російська розвідка залучила агентурну мережу з числа мешканців Луганська і Запоріжжя.

Для безпосередньої реалізації операції працівник російської спецслужби вночі 8 квітня прибув на кордон України поблизу Бєлгорода. Залишивши автомобіль у прикордонній зоні, о 23.00 він перетнув український кордон. На попередньо підготовленому автомобілі тієї ж ночі він прибув у Харків, де ховаючись, очікував «кур'єра».

З метою недопущення заволодіння іноземними спецслужбами матеріалами, що належать державі, співробітники СБУ затримали чотирьох осіб. У них вилучено 5 жорстких дисків, які є власністю держави. Встановлено, що один із затриманих у 2002 році притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство.

Наразі здійснюються відповідні слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403