Незважаючи на вимоги ЄС, в Україні поки що не проведено відкритого повноцінного розслідування вбивств на Майдані. Про це член комітету Європарламенту Йоханнес Корнеліс ван Баален заявив Forum'у на економічному форумі в м. Дюссельдорф (Німеччина).

За словами експерта, офіційна позиція Брюсселя дещо інша, але в Європі все більше незадоволені діями нової української влади. «Багато хто починає говорити, що замість виведення країни з кризи Київ зайнявся політичними репресіями та переділом власності. Ніхто не ідеалізує режим Віктора Януковича та його соратників, але нова влада демонструє спадкоємність - на жаль», - поскаржився він.

На його думку, це впливає і на терміни виділення економічної допомоги Україні. «Ми бачимо нещирість і непослідовність київського уряду, в такій ситуації навіть затяті «українооптимісти» кривляться і не поспішають допомагати вашій країні. Не кажучи вже про те, що в ЄС досить обтяжливі бюрократичні процедури. Загалом Україна переживає важкий період, і я бажаю їй, щоб він швидше закінчився. Сподіваюся, в цьому допоможуть майбутні президентські вибори», - сказав парламентарій.

У свою чергу депутат Європарламенту (комітет з розвитку) Норберт Нойзер додав, що Україна не може наблизитися до Європи, а віддалитися від неї у разі неграмотної соціальної та економічної політики. «Поки що в наявності централізоване «затягування поясів» на тлі нездатності навести елементарний лад на вулицях. Офіційний Брюссель намагається про це не говорити, тому що тепер у Києві дружній уряд, - але це правда. Після Євро-2012 багато хто в ЄС повірив в європейську перспективу України, тепер же ця віра слабшає», - поскаржився він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276