За фактом спроби зняття державного прапора України біля будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, справу порушено за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України (хуліганство).

Розпочато досудове розслідування.

«В ніч з 6 на 7 квітня невідомі спробували зняти державний прапор України біля будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації. За незаконними діями розпочато кримінальне провадження», - зазначив заступник прокурора Центрального району Миколаєва Владислав Кулініч.

Санкція статті за вказані незаконні дії передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Як повідомляв ForUm, у ніч на вівторок, 8 квітня, в Миколаєві активісти Самооборони Майдану та Народного ополчення, скандуючи «Слава Україні!», відтіснили прихильників проросійського мітингу від будівлі обласної державної адміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228