Слідчі порушили кримінальну справу за фактом вбивства російським військовим майора української армії в Криму, повідомив журналістам старший помічник керівника слідчого управління по Криму Андрій Васельков.

НП сталася напередодні в селищі Новофедорівка, коли, за попередньою версією, українські військові у п'яному вигляді посварилися з російськими колегами біля КПП, де українці раніше проходили службу.

«Обороняючись, російський військовослужбовець, який отримав тілесні ушкодження, застосував зброю і вистрілив у майора української армії Станіслава Карачевського»,- цитує Васелькова РІА «Новости».

Справу порушено за статтею «вбивство», максимальна санкція - 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що «23.45 двома пострілами впритул російським військовослужбовцем молодшим сержантом Зайцевим Є.С. у своїй кімнаті в офіцерському гуртожитку був застрелений військовослужбовець в/ч 1100 майор К., який готувався до виїзду на материк».

Російські ЗМІ повідомляють, що силовики в Криму відбили напад групи хуліганів на КПП військової частини і гуртожиток гарнізону. П'яні накинулися на співробітників МВС і військовий патруль, спробувавши відібрати вогнепальну зброю. В ході боротьби один нападник був затриманий, ще один отримав поранення, від якого помер до прибуття швидкої допомоги. Трьом нападникам вдалося втекти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247