Найбільше випадків несанкціонованої роботи російських журналістів у прикордонній зоні виявлено в Донецькій області, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, у четвер, 3 квітня, на ділянці відділу «Амвросіївка» була виявлена ще одна група російських журналістів телеканалу «НТВ».

«Прикордонний наряд помітив чоловіків поблизу пункту пропуску «Успенка». Вони їхали на таксі і, зупинившись неподалік від кордону, почали здійснювати відеозапис облаштування держкордону і криками намагалися привернути до себе увагу місцевих жителів. Помітивши прикордонників, вони зачинилися в машині і тільки після роз'яснення українського законодавства надали для перевірки свої документи. Пасажири автомобіля виявилися громадянами Росії. Один із них був у стані алкогольного сп'яніння і почав грубо висловлюватися в бік прикордонників та громадян України, при цьому вживаючи ненормативну лексику. В ході подальшого з'ясування мети перебування в Україні у них виявили відеозаписи з декількох пунктів пропуску та ділянок державного кордону, після чого затримані зізналися, що є журналістами російського телеканалу», - йдеться в повідомленні.

Їх притягнуто до адміністративної відповідальності та заборонено в'їзд на територію України терміном на 3 роки.

Іншу групу російських журналістів не пропустили на Луганщині через пункт пропуску «Ізварине». Двоє громадян Росії не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну.

«Спочатку вони заявили, що прямують з туристичною метою в Луганськ, Харків та Одесу. Надалі почали запевняти, що через службову необхідність перебували в м. Ростов-на-Дону і транзитом через Україну йдуть у Бєлгород», - зазначила прес-служба.

За словами громадян, вони є журналістами газети «Коммерсантъ». Проте одне з посвідчень було видано ТОВ «Новий час», термін дії якого закінчився ще минулого року. Також росіяни мали при собі чистий бланк посвідчення з печатками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

698