У Харкові суд залишив активіста Антимайдану Гната Кромського, відомого за прізвиськом «Топаз», під домашнім арештом, зобов'язавши здати закордонний паспорт і носити електронний браслет, повідомила прес-секретар прокурора Харкова Ольга Вороніна.

За її словами, відповідне рішення 3 квітня виніс Апеляційний суд Харківської області.

Вороніна зазначила, що суд відхилив апеляцію захисту Кромського, не дозволивши матері взяти його на поруки.

При цьому суд зобов'язав Кромського носити електронний браслет і здати всі документи, що дають йому право на виїзд за кордон, передає «УНІАН».

 
 
За словами Вороніної, таким чином суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в Харкові 1 березня після мітингу прихильників міської влади на площі Свободи кілька тисяч людей почали штурм облдержадміністрації, де забарикадувалися активісти харківського Євромайдану. Учасники штурму прорвалися в приміщення через вікна і кілька входів. Постраждали понад 100 активістів Євромайдану. Деякі із них були поранені з травматичної зброї.

Слідчі органи Харкова відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

29 березня райсуд Харкова обрав запобіжний захід для Кромського, який 1 березня брав участь у штурмі облдержадміністрації, у вигляді домашнього арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209