В Україні зараз відбуваються розбірки в таборі переможців. Про це в коментарі Forum'у сказав політолог Дмитро Джангіров.

«У відносинах влади з радикальними групами є дві складові конфлікту. Перша - в будь-якому державному перевороті є ті, для кого влада - це мета, і ті, для кого це засіб досягнення своїх ідеологічних програмних цілей. Грубо кажучи, йде конфлікт між романтиками і державниками. Це характерні для історії пари: Робесп'єр і Дантон, Гітлер і Рем, Сталін і Троцький. Це розбірки всередині переможців».

Друга складова конфлікту, на його думку, складається у відносинах між правоохоронними органами, які відновлюють порядок, і парамілітарними утвореннями, котрі не хочуть вписуватися в традиційний порядок.

«У таких конфліктах завжди перемагають державники, тому що за ними вся міць апарату, бюджету і законодавчої, виконавчої, судової влади. А радикалів завжди погано сприймають навіть прихильники перевороту, після його здійснення. Вони стають непотрібним елементом політичного життя», - прогнозує експерт.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

620