У Жовтневому районному суді Луганська завершився судовий розгляд кримінального провадження за фактом резонансного вбивства двох співробітників автомийки, що сталося у листопаді минулого року.

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, підсудним призначено максимальну міру покарання.

Двоє громадян, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, прийшли на автомийку, на якій самі працювали, і попросили у двох своїх співробітників позичити їм грошей.

Не отримавши коштів у борг, підсудні вбили колег і забрали кілька тисяч гривень та відеореєстратор.

Дії злочинців кваліфіковані за ч.4 ст.187 і п.п.1, 6, 12 ч.2 ст.115 КК України.

У судових дебатах державний обвинувач просив суд призначити максимальну міру покарання, передбачену Кримінальним кодексом України, а саме довічне ув'язнення.

Колегія суддів Жовтневого районного суду обом чоловікам призначила покарання у вигляді довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Вирок суду не набув чинності і може бути оскаржений.

Нагадаємо, 20 листопада о 08:15 у Луганську в приміщенні автомийки у провулку Гвардійському з тілесними ушкодженнями були виявлені трупи двох працівників, 1967 та 1977 р.н. (адміністратора та автомийника).

Встановлено, що смерть потерпілих настала внаслідок відкритої тупої травми голови з численними ушкодженнями кісток черепа, пошкодженням речовини головного мозку з крововиливом під оболонку головного мозку.

Одним із убитих виявився колишній місцевий журналіст Сергій Старокожко, який нещодавно був звільнений з посади редактора газети «Вільний репортер» і був змушений підробляти на автомийці.

У скоєнні подвійного вбивства викрили раніше судимих жителів Луганська 26-ти та 28 років. Один із них був затриманий 20 листопада, другий - в ніч з 21 на 22 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179