Палата депутатів парламенту Чехії у своїй резолюції від 25 березня засудила насильницьку анексію території України - Криму - Російською Федерацією.

Захоплення території депутати назвали порушенням міжнародного права. Вони також звернулися до уряду у зв'язку із занепокоєнням становищем чеських емігрантів в Україні, повідомляє прес-служба чеського уряду, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Депутати також підтримали уряд Чехії, який веде переговори про спільні дії в рамках ЄС, НАТО та інших міжнародних організацій щодо врегулювання ситуації в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними РФ, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

За даними колишнього голови Меджлісу Мустафи Джемілєва, у референдумі 16 березня 2014 року взяли участь 34,2% кримчан.

Раніше українське керівництво закликало створити термінову комісію на рівні міністерств оборони країн-гарантів України за Будапештським договором.

У свою чергу президент Росії Володимир Путін заявив, що Будапештські угоди про гарантію територіальної цілісності України в обмін на виведення ядерних сил не можуть поширюватися на нову владу в Києві, яка прийшла в результаті революції, вважає президент РФ Володимир Путін.

Також він підкреслив, що збройні сили РФ не входили в Крим і Росія не перевищувала чисельність військ, які перебувають на базі - 25 тис. осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

519