Українські військові можуть вільно вийти з Криму, зі зброєю чи ні - вирішуватиме Міністерство оборони Російської Федерації.

Про це повідомив журналістам прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ми давно уже говорили на всіх рівнях, що українські військові зможуть вільно вийти з території Криму. Але зі зброєю чи ні - це питання до Міністерства оборони», - цитує Пєскова «ИТАР-ТАСС».

При цьому Пєсков заявив, що президент РФ Володимир Путін обов'язково відвідає Крим, але не найближчим часом. У найближчому робочому графіку президента Росії поїздки в Крим або Севастополь не значиться, уточнив він.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу України Михайло Куцин домовився з начальником Генштабу Росії Валерієм Герасимовим щодо виведення українських військових частин з озброєнням із Криму.

24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, які перебувають у Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

765