Фракція ВО «Батьківщина» наполягає на звіті у Верховній Раді ГПУ, МВС та СБУ щодо розслідування дій снайперів на Майдані Незалежності. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив глава фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він зазначив, що позиція фракції щодо створення тимчасових слідчих комісій з розслідування дій снайперів на Майдані Незалежності, а також з питань особливо резонансних кримінальних справ з метою недопущення політичних репресій досить чітка.

«Те, що стосується комісії стосовно так званих снайперів, нам відомо, що і ГПУ, і МВС, і СБУ завершили перший етап розслідування. Тому ми вимагаємо, щоб вони на цьому сесійному тижні доповіли про ті речі, які можуть бути оголошені публічно», - заявив він.

Після такого звіту, можна було б прийняти рішення щодо внесення на голосування в зал питання про створення такої комісії.

Як раніше повідомляв ForUm, в.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що ГПУ встановила особи снайперів, причетних до масового розстрілу протестувальників на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

531