Україна відклала підписання економічного розділу Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, щоб це не призвело до негативних наслідків для індустріальних регіонів на сході країни. Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до жителів південних і східних областей країни.

«21 березня в Брюсселі планується підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС. Ми поки відклали підписання економічного розділу цього документа, беручи до уваги переживання і побоювання, чи не призведе зона вільної торгівлі до негативних наслідків для індустріальних регіонів, а це в першу чергу Схід. Щодо цього питання ми проведемо додаткові консультації. Поки ж ЄС ухвалив рішення в односторонньому порядку відкрити свої ринки для українських товарів, що стане гарною підмогою для нашої економіки», - зазначив Яценюк.

За його словами, Україна не розглядає зв'язки з ЄС і Росією за принципом або-або.

«Незважаючи на катастрофічне погіршення відносин з Росією, допущене не з нашої вини, незважаючи на збройну агресію Росії проти України, я зроблю все можливе, щоб не просто зберегти мир, але й побудувати з Росією справді партнерські й добросусідські відносини», - підкреслив він.

Також Яценюк заявив, що виключно заради збереження єдності України, питання про вступ у НАТО не стоїть на порядку денному. «Захищати країну буде сильна, сучасна українська армія», - запевнив прем'єр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що політична частина Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде підписана 21 березня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390