Президія Верховної Ради Криму не визнає рішення Конституційного Суду України, який визнав неконституційною постанову парламенту щодо проведення референдуму про статус регіону, призначеного на 16 березня.

Про це голова республіканської комісії з підготовки та проведення референдуму Михайло Малишев повідомив журналістам у суботу.

«Сформований 13 березня нашвидкуруч, порушуючи конституційні процедури, так званий Конституційний Суд України 14 березня всупереч процедурі, встановленій власним регламентом, виніс сумнівний з точки зору закону документ», - озвучив Малишев заяву президії.

Кримські депутати наголосили, що єдиним джерелом влади є народ, який може висловлювати свою волю, в тому числі на референдумі.

Президія вкотре зазначила також, що в результаті антиконституційного перевороту в Україні розтоптана Конституція країни.

Малишев підкреслив, що референдум 16 березня відбудеться.

Раніше Конституційний Суд України визнав неконституційною постанову Верховної ради Автономної республіки Крим «Про проведення загальнокримського референдуму» від 6 березня.

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов зупинив дію постанови Верховної ради Криму від 11 березня 2014 року «Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1031