Забороняти будь-які інформаційні потоки - це безглуздість. Таку думку висловив журналіст і телеведучий Костянтин Стогній.

Журналіст згадує, як у часи СРСР ночами нишком слухали закордонне радіо і ділилися на кухні цими новинами.

«Минуло 40 років, а нічого не навчилися. Тим більше, що світ став більш інформатизований. Люди отримають інформацію з Інтернету, ховай її або не ховай. Відключення якраз і сприятиме тому, що всі вишукуватимуть саме цю інформацію. Тому цей захід надто дурний і непрофесійний. Зараз інформаційні потоки нагадують річку, взяти і долоньками спробувати розгребти воду - це марна трата часу та енергії», - упевнений Стогній, повідомляє «From-UA».

У зв'язку із сказаним, журналіст спокійно ставиться до вимкнення російських каналів. Він нагадує, що розмови про це лунали ще до подій у Криму.

Однак, експерт бачить і зворотний бік медалі. Адже в Криму також вимкнули українські канали, «але все одно ті, хто хоче, їх знаходять». «Складніше, може бути, отримати доступ, але люди швидко знаходять спосіб, щоб отримати інформацію, - сказав Стогній. - У кожного в телефоні є іконки з улюбленими інформаційними агентствами, і через них ті, хто хоче, отримують інформацію. Вимкнення каналів - це дурість, яка демонструє всьому світу про звуження свобод громадян. Це сигнал Заходу, ще кілька таких сигналів - і новий уряд опиниться на смітнику».

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів вимкнути п'ять російських каналів до 19:00 11 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

674