За два десятиліття незалежності Україна вперше підійшла до межі гострого громадянського протистояння всередині країни і загрози міждержавного військового конфлікту. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.
 
Він констатував, що за два десятиліття незалежності України країна вперше підійшла до межі, яку за жодних умов не можна переступати. Це гостре громадянське протистояння всередині держави, а також загроза міждержавного військового конфлікту.
 
«Ми не повинні допустити братовбивчої війни», - підкреслив лідер КПУ.
 
Симоненко зазначив, що сьогоднішня ситуація виникла через відсутність виваженої політики та вміння знаходити компроміс між політиками. Тому сьогодні нова влада має зрозуміти, що погрозами, арештами, силою, кримінальними справами не можна придушити народне обурення, пише Golos.ua.
 

«Передусім усім політикам протипоказано ділити народ України на «правильних і неправильних», на «переможців і переможених». Нова влада повинна не тільки почути Південний Схід України, але й зробити конкретні кроки назустріч людям, дати чіткі гарантії того, що інтереси російськомовних регіонів будуть враховані. У першу чергу це стосується мовних питань, культурно-історичних цінностей регіонів. Це стосується й економічних питань, а також кадрової політики», - повідомив політик.

Симоненко, як лідер КПУ висловив упевненість від імені партії в тому, що децентралізація влади і бюджету, а саме передача владних повноважень у регіони - це єдиний сьогодні та найефективніший метод для того, щоб домогтися примирення і не дати зовнішнім силам, як із Заходу, так і зі Сходу, використовувати суперечності регіонів у своїх геополітичних інтересах.

«Такий крок дозволив би Південному Сходу заспокоїться і зробити вибір на користь єдності України», - додав він.

Симоненко також наголосив, що жоден комуніст не вийшов зі складу парламентської фракції.

«Незважаючи на погрози і тиск, ми продовжуватимемо відстоювати інтереси як російськомовних громадян країни, так і інтереси всіх трудящих, незалежно від їхніх мов чи національностей», - підсумував лідер Компартії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

592