Призначення нових губернаторів в Україні підтверджують, що Майдан був бунтом проти олігархів четвертого Президента Віктора Януковича. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Всі наївні надії всіляких активістів Майдану про те, що вони творять антиолігархічну революцію, були помилковими. Ми, експерти, не раз говорили, що Євромайдан - це бунт українських олігархів проти Януковича та «сім'ї», які наступали на хворі мозолі великого бізнесу. Ці призначення підтверджують, що ми, а не ті, хто кидався на амбразуру, мали рацію», - сказав Корнілов.

На його думку, українські олігархи вклали в Євромайдан чимало коштів, тому зараз новій владі «потрібно окупати кошти».

«Нинішня влада не має коштів. Вона знайшла спосіб розрахуватися зі спонсорами, передавши в безроздільне володіння східні області, а це відновлює феодальну систему годівлі. Адже в попередні століття давали вотчину бояринові, і у нього було всього два обов'язки: вчасно платити податки головному феодалу і стежити, щоб не було бунтів на підконтрольній території. Ось це обов'язки Коломойського і Тарути», - вважає експерт.

Нагадаємо, 2 березня в.о. президента України Олександр Турчинов призначив главою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського, а главою Донецької ОДА Сергія Таруту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

787