Якщо на українських вулицях будуть мародерствувати і бешкетувати озброєні люди - це махновщина. Таку думку в коментарі Forum'у висловив експерт з питань правоохоронної системи Володимир Поліщук.

«Якщо йти за класикою жанру, після кожної революції відбувається наведення революційного порядку. Присутність людей, які від імені революції порушують закон, бешкетують, мародерствують, нівелює саму ідею подій. Зараз необхідна найсуворіша дисципліна і гостре реагування на ті випадки, коли люди ходять з незареєстрованою зброєю. Якщо цього не відбудеться, не доводиться говорити про якусь революцію, що приведе нас до демократичного суспільства. Тоді можна просто розмірковувати про махновщину», - упевнений він.

Крім того, Поліщук пояснив, що повідомлення МВС про заходи з 4 по 24 березня щодо добровільної здачі зброї збігається з плановою акцією, проведеною правоохоронцями щороку. «Двічі на рік проводиться місячник здачі зброї. Як правило - навесні і восени. Нарізна зброя, яка була захоплена, звичайно, має бути вилучена і передана в ті військові частини, підрозділи МВС, яким вона належить. Якщо це холодна, мисливська, колекційна зброя - її можна буде легалізувати, якщо вона придбана законним шляхом», - пояснив експерт.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ України з 4 по 21 березня проводить заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, у тому числі неправомірно вилученої у правоохоронців та спецслужб. Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Громадяни, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, звільняються від кримінальної відповідальності», - зазначили в МВС.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

543