Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, екс-командувачу ВМС України Денису Березовському, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

Санкція зазначеної статті КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Березовський в умовах протистояння під час вторгнення іноземних військ на територію України та посягань на територіальну цілісність держави всупереч Конституції, законам України та військовим статутам присягнув самопроголошеній владі АР Крим і схиляв військовослужбовців ЗСУ до переходу на бік збройних сил іноземної держави, чим вчинив державну зраду.

Судом надано дозвіл на затримання підозрюваного екс-командувача ВМС України з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Процесуальне керівництво у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється управлінням процесуального керівництва у кримінальних процесах Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 1 березня в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив контр-адмірала Дениса Березовського командувачем Військово-морських сил Збройних сил України. Сьогодні на прес-конференції в Севастополі Березовський присягнув на вірність кримського народу.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно колишнього командувача ВМС ЗС України Дениса Березовського за статтею 111 КК «державна зрада».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312