Україна і Росія «заморозили» хід виконання зобов'язань щодо пакету домовленостей, які були досягнуті під час засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня 2013 року.

Про це повідомив представник українського уряду в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

«Справді, можна сказати, що виконання всіх зобов'язань і з однієї, і з іншої сторони заморожено», - сказав він.

Суслов нагадав, що Україна встигла отримати зниження ціни на російський газ і перший платіж за кредитом, але до виконання своїх зобов'язань перед Росією так і не приступала.

«Протокол, підписаний за результатами засідання, не вийшов зі стін адміністрації українського президента, і за ним не були надані жодні доручення органами виконавчої влади», - додав він.

Суслов вважає, що для забезпечення правонаступництва необхідно, щоб Росія визнала нинішню владу в Україні, передає «Інтерфакс-Україна».

Водночас він переконаний, що в пакеті домовленостей є пункти, які на сьогодні, швидше за все, не влаштують нову українську владу.

«Йдеться про пункт переходу на технічні регламенти Митного союзу. Він суперечить проекту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і навряд чи буде підтриманий нинішньою владою. З іншого боку, окремі пункти з пакету щодо зобов'язань російської сторони також не будуть виконуватися, адже зобов'язання приймалися пакетом», - додав він.

На його думку, подальше виконання домовленостей залежатиме від двосторонніх переговорів, і саме в цьому ключі таким важливим є якнайшвидше формування українського уряду.

Як повідомляв ForUm, на засіданні українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, більш вигідний, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.


24 грудня Національний банк України отримав перший транш кредиту у розмірі 3 млрд доларів у рамках наданих 15 млрд доларів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

411