Правоохоронні органи припинятимуть спроби мародерства та злочинів, скоєних людьми, які називаються активістами Самооборони Майдану і «Правого сектора».

Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, в Україні почастішали випадки, коли злочинці прикриваючись назвами Самооборона Майдану або «Правий сектор», скоюють протизаконні дії.

Зокрема, вчора в Дніпропетровській області група людей, представившись силами Самооборони Майдану, зі справжньою зброєю, а також з муляжами увірвалася в одну з РДА та запропонувала її голові - члену Партії регіонів - написати заяву про відставку.

«Той запитав, чи не можна не писати, на що йому відповіли, що можна за 30 тис. дол. Він встиг про це повідомити, і ми вислали оперативну групу. У результаті спецоперації затримано 10 осіб - це були чисті бандити з кримінальним минулим, які намагаються певним чином використати ситуацію», - сказав в.о. глави МВС.

Аваков також попередив, що в разі нападу на склади зі зброєю буде дано озброєну відсіч. «У разі нападу на склади буде застосовано зброю», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419