Дії співробітника прикордонної служби під час подій 22 лютого в аеропорту м. Донецька визнані правомірними. Про це повідомляє прес-служба УМВС у Донецькій області.

«За подіями, які мали місце 22 лютого 2014 р. у віп-терміналі аеропорту м. Донецька, після огляду місця події органами досудового слідства відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю під час виконання ним службових обов'язків). Розслідування проводить Київський райвідділ міліції м. Донецька», - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що дії працівника прикордонної служби, який застосував травматичну табельну зброю, визнані правомірними. Ознак складу кримінального злочину в діях прикордонника не вбачається.

Нагадаємо, 22 лютого в аеропорту Донецька Держприкордонслужба не випустила за кордон колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонку і в.о. міністра доходів та зборів Олександра Клименка. Співробітник Держприкордонслужби застосував табельну зброю через фізичний опір охорони чиновників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335