У столиці Казахстану Астані встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

19 лютого 2014 року на урядовому засіданні прийнято постанову «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 року № 1404».

Проект постанови розроблено Міністерством закордонних справ України з метою практичної реалізації доручень Президента України щодо спорудження пам'ятника Тарасу Шевченку в м. Астана (Республіка Казахстан).

«За результатами засідання Громадської гуманітарної ради про хід підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, Міністерством закордонних справ проведена робота з формування кошторису будівництва зазначеного монумента. Загальна кошторисна вартість спорудження пам'ятника в м. Астана становить 9 321,759 тис. грн», - зазначили у відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна сподівається, що 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка святкуватиметься на міжнародному рівні.

13 січня КМДА надала план заходів з відзначення 200-річчя з дня народження поета.

Указом №70 від 11 лютого Президент змінив склад оргкомітету з відзначення 200-річчя Шевченка.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про введення нової нагороди - пам'ятного нагрудного знака «200 років з дня народження Тараса Шевченка».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397