Ситуація в Україні стабілізується з кожним днем. Про це заявив в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов у ході зустрічі з головою комітету у закордонних справах Європейського парламенту Елмаром Броком та членами Європарламенту, повідомляє прес-служба ВР.

«Україна переживає складний період, але головне, що ситуація з кожним днем стабілізується», - зазначив Турчинов, додавши, що це дуже важливо, тому що ми отримали країну в дуже важкому стані».

За його словами, багато високопоставлених чиновників залишили свої робочі місця, «нікому не передавши справи».

Під час зустрічі Турчинов заявив, що всі рішення парламенту були ухваленті конституційною більшістю голосів. «На сьогодні єдиним легітимним органом влади залишається парламент», - підкреслив він.

За його словами, у зв'язку зі складною економічною ситуацією, в якій опинилася Україна, зараз головним пріоритетом є формування коаліційного уряду, нової парламентської більшості.

Турчинов зазначив, що як тільки буде відновлено президентську вертикаль, він складе свої повноваження.

У свою чергу Брок зазначив, що нинішня влада України є легітимною і законною. Головним, за його словами, нині є збереження цілісності та єдності країни. «Ми бажаємо, щоб ваші громадяни почувалися в безпеці, щоб дзвони церков лунали не як застереження наступу «Беркута», а як початок нового ранку», - сказав він.

На його думку, зараз потрібно сформувати більшість. «Ми всіляко допомагатимемо вам на шляху реформування України», - зазначив Брок.

Нагадаємо, сьогодні в Україні розпочинається президентська виборча кампанія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183