Південно-Східні області України, а також Автономна республіка Крим та Севастополь оголосили про готовність взяти на себе всю повноту влади до забезпечення конституційного ладу у Києві.

«Ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна рада Автономної республіки Крим, Севастопольська міськрада вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного порядку закону і прав громадян на своїй території», - йдеться в резолюції з'їзду депутатів південно-східних областей України, який проходить у суботу в Харкові, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як підкреслюється в резолюції, це рішення діятиме до «забезпечення конституційного ладу у Києві».

«Події останніх днів у столиці України, місті Києві призвели до паралічу центральних органів влади та дестабілізації ситуації в державі», - підкреслюється в резолюції.

Заявлено, що опозиція не виконала умови договору про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого, і незаконні збройні формування «продовжують захоплювати центральні органи влади, вбивати мирних людей та співробітників правоохоронних органів».

«Верховна Рада України працює в умовах терору, загрози зброєю і вбивствами», - стверджується в резолюції. У зв'язку з цим, вважає з'їзд, «рішення українського парламенту, ухвалені в цих умовах, викликають сумніви в їхній добровільності, легітимності і законності». Учасники з'їзду заявили, що центральні органи влади паралізовані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

706