Продовження переговорів лідерів опозиції з владою можливе за умови припинення радикальних дій з боку мітингувальників. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Лідери опозиції просять продовжити переговори. У неділю були заяви, що вони прийдуть до ВР з мирними гаслами. Ви бачили, хто і з чим прийшов до парламенту. Переговори можливі. І я на цьому наполягаю, але за умови припинення радикальних дій з боку мітингувальників і відновлення спокійного життя і в столиці, і в державі», - сказав Рибак.

За його словами, будь-які рішення, пов'язані зі зміною Конституції, можна вирішувати в парламенті шляхом голосування. «Ні захоплення адмінбудівель, ні підпали будинків та незаконні дії, які здійснює опозиція, не можуть бути механізмом для ухвалення рішень у ВР. Ми зобов'язані разом знайти вихід з цієї ситуації. Сісти за стіл переговорів і відновити нормальне функціонування як життя людей, так і парламенту», - вважає спікер.

Також він нагадав, що переговори опозиційних і провладних фракцій сьогодні проходили весь день.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської сталися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

Пізніше силовики прорвали барикаду на Грушевського і перекрили Європейську площу. Також вони відтіснили протестувальників з вул. Інститутської до Майдану Незалежності.

В.о міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки Олександр Якименко вимагають до 18.00 припинити безлади у центрі Києва, інакше будуть зроблені жорсткі дії.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268