Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк відмовився коментувати тему створення тіньового опозиційного уряду, передає кореспондент Forum'у з Верховної Ради.

Парламентські журналісти поцікавилися у Яценюка: на якій стадії перебуває формування альтернативного уряду, але лідер «Батьківщини» ухилився від відповіді, пообіцявши пізніше зробити підхід до преси.

За словами опозиціонера, представники влади планують внести свою кандидатуру на посаду прем'єра. «Вони визначаються з кандидатурою свого прем'єра та уряду», - сказав він і додав, що, на його думку, кандидатуру глави українського уряду обговорюють з представниками Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше Яценюк зі сцени Майдану відмовився від запропонованої Президентом Віктором Януковичем посади прем'єр-міністра.

«Янукович запропонував мені посаду прем'єра. Моя відповідь така: Я не купуюсь за посади, купуйте так своїх сподвижників. Ми чітко заявили, що ми домагатимемося скасування диктаторських повноважень Президента. Крім того, ми сформуємо опозиційний уряд Майдану, уряд народної довіри», - зазначив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148