На сьогодні у Верховній Раді є три варіанти проектів змін до Конституції України. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій заявив голова парламенту Володимир Рибак.

«На сьогодні є три варіанти змін до Конституції, які відрізняються концептуально. Однак жодного узгодженого проекту у Верховній Раді зараз не зареєстровано. Виникає дуже непросте запитання: що робити ВР надалі? Продовжувати консультації чи переходити виключно до розгляду питань, передбачених сесією Верховної Ради, зупинитися на поєднанні обох напрямків роботи, щоб потроху рухатися вперед», - підкреслив голова парламенту.

Крім того, Рибак зазначив, що вже у вівторок парламент міг би створити спеціальну комісію, яка повинна запропонувати зміни до Основного Закону й узгодити варіант, який буде винесено на розгляд парламенту.

До складу цієї комісії мають увійти представники всіх парламентських фракцій. А в разі необхідності - фахівці з конституційного права. Узгоджений законопроект можна передати у Венеціанську комісію, а після отримання відповідних висновків і попереднього затвердження направити до Конституційного суду», - підсумував Рибак.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли узгодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275